Продавець Інтернет Магазин "Мандарин" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
4285 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 20.02).

Интернет-магазин детских товаров, а также товаров для дома "Мандарин"
+380 (95) 766-68-39

Лікарі з'ясували, яка користь від шашлику

Лікарі з'ясували, яка користь від шашлику

У любителів шашлику є шанси отримати додаткову дозу натуральних антиоксидантів, вважають учені з Університету Західного Онтаріо, Канада. Вони з'ясували, що в маринованому м'ясі навіть після обжарювання на грилі залишаються корисні речовини.

Дослідження групи біологів показало, що популярні соуси і маринади містять цілий ряд спецій, фрукти і овочі, які містять натуральні антиоксиданти. Ці хімічні сполуки борються з розвитком вікових захворювань: раку, серцево-судинних хвороб, інсульту, артриту і катаракти.

"Трави та спеції — хороший джерело антиоксидантів, — говорить автор дослідження доктор Раймонд Томас, — хоча обсяг їх споживання у порівнянні з фруктами і овочами важко оцінити".

У дослідження включили сім популярних маринадів, які містять часник, трави, мед, червоний перець, лимонний перець, кунжутне масло і імбир. У всіх соусах вчені знайшли високий рівень вмісту антиоксидантів.

Дослідники з'ясували, що різний час маринування і способи приготування їжі можуть змінити кількість антиоксидантів в спеціях.

Хотя после приготовления антиоксидантные свойства маринадов сократились в среднем в два раза, оказалось, что замаринованное мясо, приготовленное на гриле, содержит значительное количество соединений, полезных для здоровья.

Гриль — хороший способ приготовления продуктов: он позволяет обойтись без дополнительного жира. Правда, исследователи предупреждают, что свойства антиоксидантов могут оказаться бесполезными, если вместе с маринадом используются некачественные продукты или слишком жирное мясо.

До речі, нерідко використовується в якості маринаду майонез корисним вважати не варто: в ньому немає містять антиоксиданти спецій, зате повно жирів і хімічних добавок, які в процесі обжарювання перетворюються на шкідливі речовини. Та й обсмажувати продукти навіть з натуральними маринадами треба так, щоб вони не підгоріли.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner