Продавець Інтернет Магазин "Мандарин" розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
4285 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 20.02).

Интернет-магазин детских товаров, а также товаров для дома "Мандарин"
+380 (95) 766-68-39

Про шкоду смаженої їжі

Про шкоду смаженої їжі

В даний час більшості людей вже добре відомо, що смажена і жирна їжа шкідлива для здоров'я. Але поки що не багато хто знає чому саме. Дана стаття покликана заповнити цей пробіл у знаннях.
Отже, смаження являє собою процес приготування їжі, при якому продукти піддаються термічній обробці при безпосередньому зіткненні з жиром або без жиру (на металевій поверхні (сковорода), в маслі або на відкритому вогні при температурі, що забезпечує утворення на їх поверхні специфічної скоринки, яка з'являється в результаті розпаду під дією високої температури містяться в продукті органічних речовин і утворення нових сполук.

Зауважимо, що масла і жири не зазнають інтенсивної теплової обробки. Ще Поль Брегг казав, що "на сковорідках кипить ваша смерть". Під впливом високих температур вони окислюються з утворенням величезної кількості канцерогенних речовин і вільних радикалів, які запускають безліч патологічних процесів в організмі. Зокрема вони погіршують обмін речовин, сприяють розвитку атеросклерозу, раку, захворювань нервової та імунної систем, а також захворювань шкіри.
Крім цього смажені страви вкрай негативно впливають на печінку. Токсичні продукти, що виділяються при смаженні, руйнують тканину печінки і порушують її функцію. А при захворюваннях шкіри печінка і так страждає більше всіх органів.
Крім цього давно виявлена і доведена залежність між способами приготування їжі і загостреннями перебігу таких шкірних захворювань, як псоріаз, екземи, нейродерміту, себорейного дерматиту та деяких інших. На жаль, багато хто недооцінює негативний вплив смаженої їжі на перебіг захворювань шкіри.
Шкідливим продуктом є також багатьом улюблений картопля "фрі". Повторне підігрівання масла у фритюрниці вкрай небезпечно для здоров'я, як вже зазначалось вище, із-за утворення безлічі вкрай небезпечних для людського організму речовин. У тому ж Макдональдсі зазвичай у величезний чан наливають кілька десятків літрів олії, які не змінюють багато днів, а потім у це кипляче розпечене масло кладуть все нові і нові порції картоплі. Якби люди бачили процес приготування картоплі "фрі", то деякі напевно відмовилися б від його споживання.

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner